Greater Idaho Falls, ID Arts and Culture Overview

Съдържание:

Greater Idaho Falls, ID Arts and Culture Overview
Greater Idaho Falls, ID Arts and Culture Overview
Anonim

Градът може да се похвали с набор от изкуства и културни преживявания както за деца, така и за възрастни.

Деца рисуват навън на събития на Арт съвет. Младежки джем
Деца рисуват навън на събития на Арт съвет. Младежки джем

От художествени галерии и музеи до театри и музикални зали, културната сцена в Айдахо Фолс дава на жителите и посетителите огромни възможности за занимания. Независимо дали сте ценител на изкуството, художник в процес на създаване или верен професионалист, Айдахо Фолс предлага платно от възможности. Ето един поглед към някои от най-добрите неща за правене, от гледна точка на културата, в Айдахо Фолс.

Визуални изкуства

Музеят на изкуствата в Източен Айдахо излага творби на художници от Айдахо, а Центърът за изкуства Уилард разполага с галерии за визуални изкуства, класни стаи и ателиета за местни художници. Айдахо Фолс също е дом на няколко известни визуални артисти, като скулптора Карън Стодард и фотографа Кристи Шериф.

Публично изкуство

В Айдахо Фолс изкуството не винаги е окачено на стена или монтирано в галерия. Art You Can Sit On, съвместен проект между града и Съвета по изкуствата на Айдахо Фолс, включва колекция от пейки в центъра, проектирани от местни художници. За изкуство със страна на историята, разгледайте града, за да видите мемориалната статуя на Уилсън Ролс в обществената библиотека на Айдахо Фолс, репликата на платения мост за пресичане на Тейлър, скулптурата на Snake River Fur Trapper, военния мемориал и каменните фенери, подарени от побратимения град Токай-Мура, Япония.

Театър

Възстановен през 1999 г. в оригиналната си гръцка неокласическа архитектура, Колониалният театър оттогава е домакин на впечатляваща гама от театрални и музикални представления. The Actors’ Repertory Theatre of Idaho произвежда целогодишен график от награждавани представления в центъра на Phoenix Theatre. За да се върнете към класическите киносалони от 50-те и 60-те години на миналия век, разгледайте Center Theatre в центъра.

Музика

През лятото Айдахо Фолс оживява с годишния празник Alive After Five на местни групи в сряда и сериите от концерти на Snake River във вторник. Всяка пролет Симфоничният оркестър на Айдахо Фолс, който отпразнува своя 66-ти сезон през 2015 г., започва своя график от оркестрови изпълнения. Ако се интересувате повече от правенето на музика, Chesbro Music Company – семейна собственост от 1911 г. – е мястото, където да отидете.

Музеи

Историята има своето място в музея на Айдахо, който разказва историята на щата – от ранните заселници до надпреварата за атомна енергия. ARTitorium на Бродуей използва по-цветен подход със забавни, интерактивни експонати, които обединяват изкуство и технологии.

Съветът по изкуствата продължава да предлага разнообразни и забавни предавания на общността. ARTitorium на Бродуей [е] невероятно допълнение и ресурс за Айдахо Фолс и околността. Съветът е голяма помощ и пример за всички арт организации под неговата шапка в тази област!

Популярна тема