8 причини да се преместите в Манчестър, NH

Съдържание:

8 причини да се преместите в Манчестър, NH
8 причини да се преместите в Манчестър, NH
Anonim

Дом на вкусна храна, ски от световна класа и много изкуства и култура, Манчестър е звездата на Ню Хемпшир и скрит скъпоценен камък на Нова Англия

Причини да се преместите в Манчестър NH
Причини да се преместите в Манчестър NH

Като най-големият град в красивия Ню Хемпшир, Манчестър предлага креативни и вкусни възможности за хранене, развлечения, дейности на открито и изкуство и култура. Наречен от CNNMoney.com за един от „100-те най-добри града за живеене и стартиране на бизнес“, този град се превърна от тих производствен град в оживена дестинация в сърцето на Нова Англия.

История

Територията на Манчестър е заселена през 1722 г., въпреки че районът е приемал много имена, преди официално да бъде наречен „Манчестър“през 1807 г. Градът е бил предназначен да бъде точно като Манчестър, Англия, първият индустриализиран град в света. През 19-ти век Манчестър се превръща в известен мелничарски град, където се намира най-голямата памучна фабрика в света. Богатото минало на града остави след себе си някои от най-добрите търговски и жилищни архитектури в щата, които все още стоят днес. Градът също е дом на къщата Цимерман, къща, проектирана от архитекта Франк Лойд Райт.

Храна

Ресторантите в Манчестър са изненадващо уникални и оживени за размера на града. Няколко любими в и около Манчестър включват BRGR Bar,, където се сервират сочни бургери и млечни шейкове за възрастни, напоени с шоколад, еспресо и патрон. Друго, което трябва да опитате, е Strange Brew Tavern в центъра на Манчестър, където има над 100 наливни бири. Strange Brew представя музика на живо всяка вечер от седмицата, включително неделя, когато е домакин на най-продължителния „Blues Jam“в Манчестър.

Местоположение

Манчестър е най-големият град в Ню Хемпшир, на лесно разстояние с кола от Мейн и Върмонт. Това е идеално място за зимно ски бягство, но също така е привлекателно за такива летни забавления като туризъм, тюбинг, плуване, буги борд и наблюдение на китове. Вземете моментна снимка на пазара на недвижими имоти в Манчестър.

Сняг

Да живееш в Манчестър означава, че имаш невероятен достъп до една от най-добре пазените тайни на нацията за ски и сноуборд. Ню Хемпшир има някои от най-големите планини на североизток, Белите планини. Топ курортите включват Wildcat, Bretton Woods, Gunstock и Cannon. Ако предпочитате да карате ски в Манчестър, разгледайте McIntyre Ski Area, малък курорт, чудесен за начинаещи в карането на ски и сноуборд.

Паркове

Ако сте „на открито“човек, Манчестър може сериозно да ви помогне. Градът поддържа 900 акра паркове, детски площадки, басейни и обществени плажове. Друго градско удобство е езерото Масабесик в Манчестър. Любителите на ветроходството, риболова и каяка, както и бегачите, пешеходците и планинските колоездачи се наслаждават на всичко, което Massabesic може да предложи.

Изкуства

Сцената на изкуствата и културата в Манчестър продължава да расте с увеличаването на младите студенти в 10-те различни висши учебни заведения в града. Освен прочутия седмичен поетичен шлем „Slam Free or Die“, има много музеи и театри, които да посещавате. Един от най-популярните е Currier Art Museum, който включва произведения на Пикасо, Моне и О’Кийф заедно с европейски и американски картини, фотографии, скулптури и др. Музеят притежава и единствената къща на Франк Лойд Райт в Нова Англия.

Училища

Манчестър е дом на 10 висши учебни заведения, включително Southern New Hampshire University, Granite State College, New Hampshire Institute of Art и St. Колеж Анселм. Заедно местните колежи и университети приемат над 8 000 студенти. Вижте как се представят училищата в Манчестър.

Спорт

Манчестър е единственият град в Ню Хемпшир с професионален спортен отбор. Ако сте любител на спорта, можете да вземете участие в бейзболен мач на Fisher Cats на Northeast Delta Dental Stadium или да подкрепите отбора по хокей на лед Manchester Monarch във Verizon Wireless Arena. Манчестър също може да се похвали със силно присъствие на ръгби, ролер дерби и футбол за жени.

Популярна тема