Производствената индустрия на счупена стрела расте

Съдържание:

Производствената индустрия на счупена стрела расте
Производствената индустрия на счупена стрела расте
Anonim

Производствената индустрия набира скорост в Broken Arrow

Zeeco в Broken Arrow, OL
Zeeco в Broken Arrow, OL

Производствената индустрия продължава да произвежда продукти и заглавия в Broken Arrow, сега третият по големина производствен град в Оклахома. Повече от 350 производствени компании са разположени тук, като предстоят още.

„Оклахома е силно развита в производството и Broken Arrow работи регионално с Tulsa, за да превърне североизточната част на Оклахома в производствен център на щата“, казва Кини Тили, старши вицепрезидент на Broken Arrow Economic Development Corp. „The промишлеността допринася значително за нашата заетост и богатство, защото за всяка производствена работа са наети шест други души, свързани с тази работа.”

Broken Arrow осигурява идеално място за производство по много причини. Местоположението му в центъра на страната дава на компаниите лесен достъп до основните транспортни линии, включително междудържавни, железопътни и въздушни. Международното летище Tulsa е само на 15 минути. Правителствени служители предлагат много финансови стимули на компании, които създават работни места, а Broken Arrow е благоприятна за бизнеса общност.

“Освен това Broken Arrow разполага с изобилие от земя, където компаниите да се разрастват, а някои компании в Тълса всъщност изчерпват мястото си и се преместват тук“, казва Тили. „Например, Molded Products се премести от Tulsa и построи нова сграда в Broken Arrow, която отвори врати в края на 2014 г.“

Авиационна и енергийна индустрия

Авиационната и енергийната промишленост са двата най-големи производствени сектора в града и дори милиардерът Уорън Бъфет притежава местна компания. В FlightSafety International работят 1000 души, които проектират и произвеждат високотехнологични летателни симулатори.

Що се отнася до енергетиката, компаниите, радващи се на успех в наши дни, включват Zeeco, световен лидер в проектирането и производството на промишлени технологии за изгаряне и контрол на замърсяването за петролната и химическата промишленост; и Exterran, която се занимава с производство, обработка, транспортиране и други свързани приложения на нефт и природен газ.

„Няколко енергийни компании в Broken Arrow се разширяват“, казва Тили. „Един от тях е NOV Enerflow, който произвежда големи камиони за фракинг, които работят на петролни кладенци. NOV Enerflow добави 30 души към своята работна сила през 2014 г.“

Скок на растеж

Друга компания, която се справя добре, е OSECO, производител на предпазни устройства за освобождаване на налягането, наречени разкъсващи се дискове, които се използват в химически заводи и петролни рафинерии, както и на пазари като медицинско оборудване, спирачни системи за самолети, биотехнологии, санитарни и храни и напитки. OSECO има 100 служители днес в сравнение със 70 през 2013 г., а някои от техните клиенти са NASA, SpaceX, Anheuser-Busch, Dow Chemical и Shell.

В допълнение, OSECO достави разрушаващи се дискове, необходими за голям строителен проект, извършван през последните четири години в Саудитска Арабия, който ще доведе до най-големия комплекс от химически заводи, изграждан някога.

„Нашата компания претърпя скок на растеж като много други в Broken Arrow и с добра база от доставчици в района, ние получаваме почти всички наши доставки на местно ниво“, казва Брайън Сандерлин, президент на OSECO. „Харесва ми да правя бизнес по този начин. Камарата Broken Arrow и хората от икономическото развитие гарантират, че местните производители са наясно един с друг, така че често ще видите по-малки фирми да доставят на по-големи компании тук.“

Популярна тема