Технологичните предприемачи се стичат към иновативната култура на Мейн

Технологичните предприемачи се стичат към иновативната култура на Мейн
Технологичните предприемачи се стичат към иновативната култура на Мейн
Anonim

Изключително желаното качество на живот привлича таланти от най-високо ниво

Образ
Образ

Когато Корки Елис реши да напусне бизнеса си в Ню Джърси, за да създаде софтуерна компания, той знаеше точно къде да отиде. Елис и съпругата му бяха пътували с кола през Мейн преди и се влюбиха в неговите широки открити пространства, суровата красота и крайбрежната култура.

„Създадох компанията тук, защото това е мястото, където исках да живея“, казва Елис.

Двадесет години по-късно, базираната в Портланд Kepware Technologies се превърна във водещ доставчик на комуникационен софтуер за производители, производители на нефт и газ, комунални услуги и други индустрии, като им помага да свързват различни автоматизирани устройства и софтуерни приложения.

Нарастващото търсене на автоматизация във всички индустрии подхранва растежа на компанията, но тайната на нейния успех е нейната колекция от таланти от висок калибър, казва Елис. Половината от служителите на Kepware са възпитаници на Университета на Мейн, включително неговия главен изпълнителен директор Тони Пейн, който започна като инженер във фирмата.

„Най-важното нещо в управлението на бизнес е да имаш добри, умни хора, които споделят твоите ценности – не е трудно да намериш такива в Мейн,“казва Елис, председател на Kepware.

Информационните технологични компании, гравитиращи към държавата, също намират това за вярно. Колежите и университетите в Мейн произвеждат голям дял от квалифицирани, разбиращи се в технологиите висшисти, които привличат различни технологични фирми, от производители на полупроводници като Texas Instruments и Fairchild Semiconductor до базирани в облака групи за защита на данни като Carbonite, до софтуерни компании, разработващи технологии за картографиране, биоинформатика и финансови услуги.

Добавяне към предимството на работната сила са по-ниските разходи за бизнеса и високо оценената телекомуникационна инфраструктура, която включва повече от 110 000 мили оптичен кабел и 100 процента цифрова комутационна технология.

За пълната история и повече за предприемачеството в Мейн посетете BusinessClimate.com

Популярна тема