Грижи в малък град с технологията в големия град Акценти на Walker Baptist Medical Center

Съдържание:

Грижи в малък град с технологията в големия град Акценти на Walker Baptist Medical Center
Грижи в малък град с технологията в големия град Акценти на Walker Baptist Medical Center
Anonim

Роботична хирургия, национално признание подчертава качествената грижа

Образ
Образ

Сертифицираният от борда уролог д-р Алън Маккул искаше да придаде таланта си на работно място, което е в челните редици на медицинския напредък, първокласни процедури за грижа за пациентите и водеща хирургическа технология.

Ето защо той избра работа в Walker Baptist Medical Center, заведение за спешни грижи с 267 легла, разположено в Джаспър. Болницата осигурява работни места на 687 лекари, медицински сестри и други медицински специалисти, укрепвайки икономиката на окръг Уокър с $23.5 милиона заплати. Клиничните услуги, предлагани от медицинския център, включват акушерство и гинекология, ортопедия, спешна помощ, център за болка и стационарна психиатрия за възрастни и възрастни хора.

Малка общност, големи услуги

“Walker Baptist е по-малка болница, но тя инвестира в някои от нещата, които имат по-големите болници. Така че като част от персонала тук ми позволи да правя всичко, което исках. Има голяма група по роботика, което е страхотно нещо за мен,” казва Маккул.

Програмата за минимално инвазивна роботизирана хирургия позволява на лекарите да извършват много подробни хирургични процедури, които намаляват болката и загубата на кръв, съкращават болничния престой и оставят минимални белези. Тъй като робот-асистираната хирургия води до по-малко място на разреза, има по-малък шанс от инфекция и пациентите могат да се възстановят по-бързо.

Walker Baptist има шестима лекари, които са добре обучени в прилагането на този специален вид роботизирана хирургия – уролозите McCool и Dr. Брайън Стоун, специалистите по гинекология и акушерство д-р Талия Гейтс и д-р Рой Симс и общите хирурзи д-р Райън Коули и д-р Матю Найт.

В областта на урологията технологията е полезна при реконструктивна хирургия на пикочния мехур, облекчаване на състояния на пролапс на таза и лечение на уринарна инконтиненция. Гинеколозите го използват за извършване на хистеректомия, отстраняване на кисти на яйчниците и лечение на ендометриоза.

Процедурите по обща хирургия за групата по роботика включват възстановяване на херния, гастректомия и колектомия, наред с други операции.

Walker Baptist, част от Brookwood Baptist He alth от 1995 г., е акредитиран от Съвместната комисия.

Като пример, отделението по кардиология и белодробни болести разполага с лаборатория за сърдечна катетеризация, която се счита за една от най-добрите в страната. През 2013 г. Съвместната комисия нарече групата най-добрият изпълнител с резултат от 99,3 процента по ключови мерки за качество в категориите сърдечна недостатъчност, остър инфаркт на миокарда и пневмония и хирургични грижи. Болницата също така получи златно признание на Американската кардиологична асоциация за пациенти със сърдечна недостатъчност в програмата на AHA “Get With the Guidelines”.

Признания и оценки

През 2014 г. He althgrades, онлайн ресурс, който предоставя информация за болници и лекари, връчи на кардиологичното и белодробното отделение наградата за отлични постижения в областта на белодробната медицина и нарече услугата сред най-добрите 10 процента в нацията за цялостни белодробни услуги. През последните седем години He althgrades присъди на болницата и пет звезди за лечение на хронична обструктивна белодробна болест.

За да не бъде по-малко, отделението за ортопедична хирургия на болницата, което се занимава с протезиране на стави, тазобедрени и коленни стави заедно с операции на гръбначния стълб, ротаторния маншет и рамото, също беше похвалено от He althgrades, което го определи с пет звезди реципиент за операция на спинална фузия през 2014 г.

Comparion Medical Analytics, която сравнява цената и качеството на медицинските услуги, връчи на Walker Baptist признание за качество за 2015 г., за да бъде класирана като номер 1 в Алабама за медицински постижения в ортопедичните грижи в рейтингите за качество на болница CareChex.

Всяка година от 2012 г. насам Баптисткият медицински център Уокър получава оценка „А“от The Leapfrog Group за безопасност на болниците. През 2013 г. He althgrades връчи на болницата своята награда за отлични постижения в областта на безопасността на пациентите и я класира сред първите пет процента в страната за безопасност на пациентите.

За McCool, който работи в Walker Baptist повече от година, няма съмнение, че е избрал правилната болница.

„Харесва ми тук, защото всички работят за една и съща цел да лекуват пациентите с възможно най-добрите грижи“, казва той.

Walker Baptist е по-малка болница, но тя инвестира в някои от нещата, които имат по-големите болници. Така че като част от персонала тук ми позволи да правя всичко, което исках. Има голяма група по роботика, което е страхотно за мен.

Популярна тема