Отдих в Джаспър, Алабама

Съдържание:

Отдих в Джаспър, Алабама
Отдих в Джаспър, Алабама
Anonim

От паркове и детски площадки до езера и голф игрища, Джаспър и Уокър Каунти предлагат множество изживявания за отдих на открито

Риболов на езерото Луис Смит в Джаспър, Алабама
Риболов на езерото Луис Смит в Джаспър, Алабама

Окръг Уокър е красив отвън, особено за любителите на чист въздух, които искат да се насладят на многото възможности за отдих в района.

Паркове

Просторните места за отдих в окръг Уокър включват парк за кучета на 12-то авеню, общински парк Дора, общински парк Париш, парк Джеймс А. Кокс и парк Норт Джаспър. Мемориалният парк е най-старото и най-голямо открито място на Джаспър. Той предлага съвместим с ADA достъпен A. P. E. X. детска площадка, игрища за софтбол и t-ball, дълга миля пешеходна пътека на открито, открити плувни басейни, гимнастически салон и футболно игрище. Един от най-новите паркове в града, North Jasper Park, се намира в общността Farmstead и разполага с павирана пешеходна пътека, игрище за диск голф и парк за кучета.

Скалният мост покрай Town Creek е построен през 30-те години на миналия век като проект на WPA, но сега е пешеходна пътека и основен акцент в Town Creek Park. Town Creek разполага също с цветна градина и голф игрище за начинаещи. A. P. Howell Park, известен също като Coke Oven Park, разполага с игрище за бейзбол/софтбол, тенис корт, баскетболни игрища, площадка за пръскане и детска площадка. В Gamble Park удобствата включват пешеходна пътека, детска площадка и рекичка, която минава през терена. Ремонтите, финансирани от държавата, спомагат за запазването на естествените влажни зони на парка.

Природни зони

Clear Creek Recreation Area обхваща 425 акра до езерото Smith, с акценти като водопади, високи скали и бели пясъчни плажове. Местоположението на езерото на Clear Creek е чудесно за разходка с лодка, риболов и къмпинг.

Езерото Walker County с площ от 163 акра предлага едни от най-добрите условия за риболов в централна Алабама. Зарибен със сом и лаврак, риболовът на езерото е особено добър през ранната пролет и лятото. Зоната за отдих на езерото разполага също с док и катер за лодка, селски склад за стръв и места за пикник.

Sipsey Wilderness, с десетки водопади и множество пътеки, се намира в рамките на Националната гора Bankhead и е идеално място за туризъм и къмпинг.

Пълен достъп

George Lindsey Dream Field е бейзболен диамант с гумена повърхност и инкрустирани основи, открит в Джаспър през 2013 г., за да побере играчи със специални нужди от всички възрасти. Съоръжението е кръстено на родения в Джаспър Джордж Линдзи, най-известен с телевизионната си роля като Губър Пайл в Шоуто на Анди Грифит и който събра над 1 милион долара през живота си за специалните олимпийски игри в Алабама. A. P. E. X. (Accessible Playground Extreme Experience) детската площадка в Jasper’s Memorial Park също разполага с достъпно оборудване, като рампи, люлки с висока облегалка и трансферни станции на пързалки. Гладката повърхност на площадката позволява лесен достъп за инвалидни колички и е мека и еластична за деца с ограничена подвижност.

Голф

Musgrove Country Club в Джаспър разполага с предизвикателно игрище с 18 дупки с огънати тревни площи, Бермудски фарватери и два дървени люлеещи се моста през Blackwater Creek. Голф игрище Horse Creek в Дора предлага живописно оформление с пар-72, 18 дупки, покриващо 6 883 ярда.

Популярна тема