Как Тенеси превръща селските общности в приоритет

Как Тенеси превръща селските общности в приоритет
Как Тенеси превръща селските общности в приоритет
Anonim

Открийте как Департаментът за икономическо и общностно развитие на Тенеси превръща инвестициите в селските райони и растежа на работни места в основен приоритет.

Тенеси
Тенеси

Когато Resolute Forest Products инсталира нов дросел за целулоза в своя завод за целулоза и хартия в Калхун, ръководителите на компанията бяха впечатлени да видят близо 200 души от щата, както и от местните общности на първата копка. Тази демонстрация на подкрепа беше повторена месеци по-късно, когато компанията получи държавно и местно финансиране за разширяване на стойност 270 милиона долара, за да оборудва фабриката с технология за производство и пакетиране на тишу хартия за нови пазари. Инвестицията носи 100 нови работни места в окръг Макмин. Този вид подкрепа за съществуваща дейност в селските райони отличава Тенеси от другите щати и го прави привлекателно място за инвестиции, казва Деби Джонстън, директор по връзките с обществеността в САЩ на базирания в Канада глобален производител на хартиени продукти.

Наред с държавната подкрепа, заводът се възползва от „добрите отношения със съседните общности, където живеят много от нашите служители“, казва Джонстън. „Това не е нещо, което приемаме за даденост – осъзнаваме колко сме щастливи да имаме тяхната подкрепа.“

Tennessee се ангажира да насърчава растежа и инвестициите във всяко кътче на щата. Под ръководството на комисаря по икономическото развитие Ранди Бойд щатът засили тези усилия, създавайки позиция на помощник-комисар в отдела, за да наблюдава инициативите на общността, като програмите „Три звезди“и „Мейн стрийт“. През август 2015 г. губернаторът Бил Хаслам и Бойд обявиха сформирането на работна група за развитие на селските райони, която ще обедини ресурси от широк кръг организации за напредък на селските общности и икономическото развитие в Тенеси.

„Тенеси преживява огромен икономически импулс, но за съжаление нашият успех не се споделя в много от нашите селски общности“, казва Бойд. „Много все още страдат и нашата държава може да бъде страхотна само ако всички общности споделят успеха.“Създаването на работната група следва няколко инициативи, стартирани от Бойд за насърчаване на растежа и възможностите в селските общности. През февруари той назначи Ейми Блейлок Ню за първи помощник-комисар по развитието на селските райони.

„Когато нашите общности се ангажират активно в развитието на общността, за да подобрят качеството си на живот, образование, работна сила и цялостно здраве, те изграждат основа за икономическо развитие,” казва Ню.

“Частният сектор ще инвестира само в общности, които първо инвестират в себе си. Ще използваме възможността да работим активно с партньорски агенции и нашите общности, за да привлечем инвестиции и работни места в селските райони на Тенеси.“

Обиколка за слушане, проведена в 18 общности през първата половина на 2015 г., събра заинтересовани страни от селското стопанство, туризма, транспорта, образованието, здравеопазването, финансовите институции и икономическото развитие и други сектори, за да дадат принос за програми и инициативи което ще подобри образованието, възможностите за предприемачество, описа на обектите за икономическо развитие и цифровата инфраструктура в селските райони на държавата. През 2015 г. щатът стартира Select Tennessee Property Evaluation Program (PEP), за да помогне на общностите да подобрят инвентара на промишлени обекти и сгради, да предостави инструменти за оценка на потенциални имоти и да посъветва общностите къде инвестициите могат да бъдат най-полезни и какви стъпки може да са необходими за решаване на проблеми. Инициативата се основава на избраната програма за сертифициране на обекти на Департамента за икономическо и общностно развитие на Тенеси.

“Целта на този нов инструмент е да подобри инвентара на индустриални обекти и сгради в Тенеси чрез оценка на потенциални имоти и съветване на окръзите за това къде инвестицията може да бъде най-изгодна и какви стъпки може да са необходими за справяне с проблемите “, казва Бойд. Въз основа на принципите на Програмата за сертифициране на обекти в Тенеси на отдела и с помощта на фирмата за избор на обекти Austin Consulting, PEP ще бъде от полза за окръзите, като подчертава важността и подпомага планирането за бъдещето. Това включва както подготовка на индустриални имоти за краткосрочно развитие, така и създаване на набор от имоти за бъдещо развитие. Селските общности в щата са написали редица скорошни истории за успех. В окръг Грийн Worthington Industries инвестира $14,25 милиона, за да разшири текущите си операции в Грийнвил.

Компанията, лидер в проектирането и производството на висококачествени персонализирани операторски кабини за индустриално мобилно оборудване, ще добави четири нови продуктови линии и ще създаде 140 нови работни места. В окръг Макмин, Resolute Forest Products U. S. инвестира 270 милиона долара, за да предприеме голямо разширяване на своя завод за целулоза и хартия, разположен в Калхун. Resolute Forest Products, водещ световен производител на хартиени продукти, е един от най-големите работодатели в McMinn County и чрез това разширяване ще създаде 105 нови работни места.

“Навлизането на Resolute на пазара на тъкани включва изграждането на ново, най-модерно съоръжение в нашия завод в Калхун, което ще използва най-новата технология за производство на тъкани за употреба в -домашен, премиум частен пазар на салфетки, включително кърпи за баня и кърпи,” казва Ричард Гарно, президент и главен изпълнителен директор на Resolute. Друга обещаваща посока за развитие на селските райони е приключенският туризъм. Отдих на открито като АТВ, кану, каяк, планинско колоездене, парапланеризъм, рапел, шосейно колоездене, скално катерене, гребане, стрелкови спортове, спелеология, триатлон, рафтинг в бели води и зиплайнинг предоставиха нови начини за извличане на печалба от нарасналата популярност на активните начин на живот. Щатската областна програма за приключенски туризъм насърчава такива данъчни кредити за развитие на работни места за квалифицирани компании в определени области. Има области в 15 окръга на Тенеси.

„Приключенският туризъм е индустрия, която набира популярност в целия свят и е съвсем уместно изобилието от природни ресурси на Тенеси да предостави идеалната среда за подкрепа на този сегмент от туристическата индустрия“, казва Бойд. „В допълнение към благоприятните за бизнеса предимства, които нашият щат предлага, ние сме горди да покажем вродените географски предимства на Тенеси по начин, който ще помогне за генерирането на възможности за работа в селските райони на щата.”

Популярна тема