New Walker High School демонстрира възможностите за качествено образование в града

Съдържание:

New Walker High School демонстрира възможностите за качествено образование в града
New Walker High School демонстрира възможностите за качествено образование в града
Anonim

Съвременна гимназия в полза на учениците, общността

Образ
Образ

Учениците в Джаспър могат да очакват с нетърпение да посещават час в лъскаво ново училище с откриването на Walker High School, най-голямото в района на Jasper City Schools и експонат за целия град.

„Това е великолепна структура,“казва директорът на училищата в град Джаспър д-р Ан Джаксън. „Училището беше привлечено да отразява оригиналния дизайн на сградата на Walker High School с големите, красиви колони и портик, както и купола и камбанарията. Това бяха важни елементи за дизайна и със сигурност правят сградата още по-специална за общността.”

Нови удобства

Сградата от 285 000 квадратни фута и 53 милиона долара е заместител на сградата на бившата гимназия. Walker High има записани приблизително 850 ученици и е единствената гимназия в градската училищна система.

Джаксън казва, че новата сграда разполага с 61 модерни класни стаи, всяка с високоскоростен безжичен и технологичен достъп; няколко класни стаи по изящни изкуства и избираеми предмети, включително стая за издаване на годишници, зала за оркестри и зала за хора; и две отделни физкултурни зали за училищните наградени отбори по борба, баскетбол, волейбол и танци.

„Ще имаме също програма за кулинарни изкуства с най-модерно оборудване, както и програма за здравни науки с болнична симулационна лаборатория. Актуализирахме училищния център за бизнес технологии и подготовка за колеж и кариера, а училищният медиен център ще бъде създаден като електронно кафене и информационен център. Аудиторията ще бъде модерна. Мразя да продължавам да използвам този термин, но не съм сигурен какво друго изразява колко напреднала ще бъде тази сграда,”казва Джаксън.

Аудиторията с 1250 места дори ще съперничи на Центъра за сценични изкуства Алис Стивънс в Университета на Алабама-Бирмингам, добавя Джаксън, и ще се използва както за училищни, така и за обществени театрални програми. Всъщност училищната система работи с базираната в Бирмингам Lathan Associates Architects, за да гарантира, че дизайнът на училището ще включва тази и други функции за подобряване на качеството на живот на всички жители.

„Ще имаме два [спешни] убежища с общ капацитет от 2 000 души и ще отворим убежището за бури и за нашата общност,” казва Джаксън.

Формула за успех

Естетичните подобрения само засилват качественото образование, което учениците от Walker High получават. Училищната система внедри компютърна среда „един към един“, свързвайки всеки ученик в системата с лаптоп или iPad. Гимназистите също имат безплатен достъп до цифрови учебници и онлайн ресурси, като Microsoft Office 365 ProPlus, Moodle, Edmodo и Chalkable Classroom.

Walker High също е едно от само 21 училища в щата, които получават стипендия за напреднало обучение, което позволява на училището да увеличи броя на записаните в AP и предварителни курсове. Партньорство с Bevill State Community College позволява на студентите да печелят колежански кредити в няколко академични области.

Дистриктът се гордее с ангажимента си към технологиите и с предоставянето на авангардни инструменти на своите ученици, до голяма степен благодарение на фонда за високи постижения в образованието на дистрикта.

Всички ученици от Walker High School получават свои собствени лични лаптопи, които могат да се използват в класната стая, както и у дома. Голяма част от учебниците в гимназията са дигитални и се изтеглят на лаптопи. Учениците в детските градини в целия квартал имат iPod Touch устройства, които създават много вълнение за по-малките ученици и се използват за затвърждаване на съдържанието, преподавано от техните учители.

От първи до осми клас учениците имат свои собствени iPad, които се използват за подпомагане на обучението по математика, природни науки, езикови изкуства и социални науки. Приложенията правят ученето по-забавно и ангажиращо.

Нашите учители и ученици са толкова щастливи да имат това ново училище… Няма съмнение, че то ще бъде най-големият източник на гордост за нашия град.

Популярна тема