Тенеси разпалва иновационната култура с няколко прости стратегии

Съдържание:

Тенеси разпалва иновационната култура с няколко прости стратегии
Тенеси разпалва иновационната култура с няколко прости стратегии
Anonim

Разберете как ресурсите на Тенеси за предприемачи създават нова вълна от иновативни компании.

Иновации в Тенеси
Иновации в Тенеси

Предприемаческият двигател на Тенеси работи на всички цилиндри, подхранван от мрежа от програми и ресурси, които помагат на стартиращите фирми да стигнат от чертожната дъска до стартовата площадка. Иновационната култура на държавата може да се види в разпространението на технологично ориентирани стартиращи фирми, които привличат рискови инвестиции, в лабораториите на големи изследователски центрове като Националната лаборатория Оук Ридж, Университета на Тенеси и Университета Вандербилт и в мрежата от ускорителни съоръжения и програми достъпни в целия щат.

Инвестициите в рисков капитал в компании в Тенеси скочиха с 33 процента през 2014 г., достигайки най-високото си ниво от началото на 2000-те години, според MoneyTree Report, тримесечно проследяване на рискови инвестиции, съставено от PricewaterhouseCoopers и National Venture Capital Асоциация, използваща данни от Thomson Reuters. Държавата е ключов стимулатор на предприемаческите иновации. Губернаторът Бил Хаслам създаде LaunchTN, публично-частно партньорство за стимулиране на развитието на компании с висок растеж. От създаването си той е помогнал за стартирането на повече от 350 компании, създавайки 1500 работни места и привличайки 99 милиона долара рисково финансиране чрез фонда за съвместни инвестиции Incite.

„Тенеси се превърна в невероятно място за предприемачите за достъп до необходимите ресурси за стартиране и развитие на бизнес, казва главният изпълнителен директор на LaunchTN Чарли Брок. „Окуражени сме от съвкупността от събития, дейности и хора, които тласкат тази държава да се превърне в национален лидер в предприемачеството и иновациите.”

От 2012 г. Launch Tennessee реорганизира мрежата от ускорители, така че много кохорти да се фокусират върху конкретна индустрия, която също е регионална сила. LaunchTN продуцира и беше домакин на годишно събитие, фокусирано върху предприемачеството в Югоизтока и южната култура. Събитието от 2015 г., озаглавено 36|86, доведе над 900 участници, 86 инвестиционни фирми и повече от 50 лектори в Нешвил, за да подчертаят най-добрите стартиращи фирми, производители, новатори и култура, които Югоизтокът може да предложи.

Start Up Haven

Базираната на Франклин Digital Reasoning, софтуерна компания за машинно обучение, която разработва програми, които учат компютрите как да разбират и анализират данни и език, първоначално насочени към държавни клиенти. Инвестиционен кръг от $24 милиона, ръководен от Goldman Sachs и Credit Suisse, накара компанията да навлезе на пазара на финансови услуги. Това беше третият кръг на капитал на компанията от външни инвеститори, включително 130-членната Nashville Capital Network. Офисът в Нешвил нарасна от около 10 служители, когато Роб Меткалф дойде като президент и главен оперативен директор през 2010 г., до около 50 днес. Компанията също има офиси във Вашингтон, Ню Йорк и Лондон.

Metcalf казва, че компанията планира да остане в Нешвил предвид силните културни предимства и нарастващия национален профил. С известността на Нешвил в здравеопазването, компанията проучва преминаване и в този сектор, казва Меткалф. В Чатануга запаленият спортист на открито Fynn Glover стартира RootsRated, след като беше разочарован от онлайн прегледите на изживяванията на открито. Той и неговите съоснователи изминаха 16 000 мили, събирайки информация от 1 000 студенти за намиране на информация за дейности на открито.

Сайтът стартира, за да предостави обективна, подбрана информация от високопоставени местни рецензенти, които често са източник на информация сред своите приятели и клиенти. Сайтът включва прегледи на дейности на открито от 22 града и има още 80 в процес на разработка. Компанията пуска интерактивни павилиони в независими магазини на открито в две дузини града, докато търси финансиране в събития на LaunchTN.

Инвестиране в иновации

За да насърчи стартиращите издателски компании, базираната в La Vergne издателска компания Ingram Content Group стартира нова ускорителна програма, 1440, кръстена на годината, в която Йоханес Гутенберг усъвършенства своята печатна преса. Изграден върху вярата, че издателските иновации имат силата да променят света, 1440 има за цел да намери и ускори стартиращи компании в издателската индустрия. Програмата, стартирана през септември 2015 г., се състоеше от интензивен 14-седмичен процес, предназначен да ускори растежа на до 10 стартиращи компании.

Участващите компании ще получат инвестиция от $30 000 срещу 10 процента собствен капитал и ще бъдат наставлявани от опитни експерти в Ingram Content Group. Експертният опит на Ingram Content Group ще бъде допълнен от ръководството на The Nashville Entrepreneur Center и Jumpstart Foundry, като и двете имат впечатляващ опит в стартирането на нови бизнеси.1440 ще започне по петите на водещия ускорител на Jumpstart Foundry, чиито участници ще се дипломират през август в He alth:Further и Project Music на The Nashville Entrepreneur Center, който стартира осем компании за музикални технологии.

„В Ingram Content Group ние се гордеем с това, че постоянно търсим иновативни технологии и идеи, за да помогнем на нашите клиенти да подобрят бизнеса си“, казва Джон Инграм, председател и главен изпълнителен директор и председател на The Nashville Entrepreneur Center. „Развълнувани сме да си сътрудничим с EC и Jumpstart Foundry, за да напреднем в издателската индустрия.“

Популярна тема