Автомобилната индустрия на Тенеси завърта своя двигател

Съдържание:

Автомобилната индустрия на Тенеси завърта своя двигател
Автомобилната индустрия на Тенеси завърта своя двигател
Anonim

Разберете как по-ниските разходи, квалифицираната работна сила и централното местоположение правят автомобилната индустрия на Тенеси лидер в югоизточната автомобилна алея.

Tennessee Automotive
Tennessee Automotive

Автомобилната индустрия на Юга се разраства и Тенеси е водеща, благодарение на по-ниските разходи, квалифицираната работна сила и централното местоположение, които привлякоха големи монтажни операции за Nissan, GM и Volkswagen, както и почти 1, 000 доставчици на компоненти, които наемат повече от 105 000 работници. Тези предимства продължават да привличат нови инвестиции и разширения от страна на трите основни производителя и техните доставчици от ниво I и ниво II, които създават хиляди нови работни места. Пет пъти за период от шест години списание Business Facilities класира Тенеси като най-добрия щат по сила на автомобилното производство. Тази сила е очевидна в целия щат. В Чатануга Volkswagen инвестира повече от 900 милиона долара за производство на нов спортен автомобил в своя завод, открит през 2011 г.

Разширението носи 2 000 нови работни места във фабриката, където Volkswagen вече наема 2 400 работници. GM избра Spring Hill като място за производство на следващото поколение на луксозния кросоувър Cadillac SRX. Компанията също така инвестира 185 милиона долара в съоръжението за изграждане на нова гама от малки бензинови двигатели. Nissan инвестира 160 милиона долара в своя завод в Смирна за изграждане на нов парк от доставчици. Проектът ще подпомогне повече от 1000 новосъздадени работни места за доставчици. Заводът, известен като най-продуктивното съоръжение за сглобяване на автомобили в страната, произвежда почти 650 000 автомобила всяка година, включително Maxima, Rogue и Altima.

Висококвалифицирани работни места

Разширяването на Volkswagen насърчи испанския автомобилен доставчик Gestamp да обяви, че инвестира 180 милиона долара за откриване на нов завод за щамповане на метали и разширяване на сегашното си съоръжение в Чатануга. Компанията разкрива 510 нови работни места. Topre America инвестира 53,3 милиона долара за изграждане на ново производствено съоръжение в Смирна, разширявайки съществуващите операции, базирани в завода на Nissan. Разширяването ще създаде 100 нови работни места в окръг Ръдърфорд.

„Много сме развълнувани да построим това ново съоръжение в Тенеси. Това ще засили способността ни да обслужваме нуждите на нашите клиенти на местно ниво и също така дава възможност да предложим повече висококвалифицирани работни места в района,” казва Том Джудкинс, старши мениджър на завода Topre America.

Topre America предоставя автомобилно щамповане и сглобки за каросерийни конструкции за Nissan, Honda и Toyota. Новото съоръжение позволява на Topre America да увеличи своите възможности и производствена ефективност. В Пуласки Magneti Marelli разширява своя отдел за автомобилно осветление и създава 450 нови работни места. Разширението ще добави 80 000 квадратни фута към производствената база на компанията и ще доставя фарове за автомобили Fiat Chrysler, Mercedes, GM, Volkswagen и Honda. Magneti Marelli дава работа на повече от 950 души в Тенеси. В окръг Макмин, Denso Manufacturing обяви разширяване на завода си за $85 милиона. Компанията, в която работят над 1200 служители, разкрива 400 нови работни места. Разширяването е третото за завода от 2012 г. насам.

Ускоряване на иновациите

Мощността на автомобилната индустрия на Тенеси се задвижва от иновациите. Програмата autoXLR8R, контролирана от организацията за рисково развитие Tech2020 в Оук Ридж, помага за идентифициране, комерсиализиране и намиране на финансиране за нови технологии. С помощта на програмата autoXLR8R по-малките компании могат да намерят път за присъединяване към веригата за доставки за големите производители. Например, компания на име Aplair разработва технология, която използва инфрачервена светлина за проверка на качеството на точковото заваряване по време на производствения процес. Aplair работи за внедряване на технологията си с доставчици за автомобили от първо ниво.

„Нашата икономика, данъчните закони и стимули, както и общите атрибути на начина на живот със сигурност са привлекателни за индустрията, но не можем да отхвърлим близостта до центровете за иновации в региона“, казва Шон Карсън, директор на венчър разработка за Tech2020. „Имаме водещ изследователски университет и най-голямата национална лаборатория на DOE тук, в Източен Тенеси. От личен опит знам, че университетската система в целия щат е силно ангажирана не само с научни изследвания, но и с развитие на работна сила от висок клас, което облагодетелства пряко автомобилната индустрия. Има логистична експертиза и транспортни ресурси. Този импулс създава възможности за решаване на проблеми на всяко ниво. Това е сърцето и душата на предприемачеството,” казва той.

Популярна тема