Гладни ли сте? Индустрията за производство на храни в Тенеси показва апетит за растеж

Съдържание:

Гладни ли сте? Индустрията за производство на храни в Тенеси показва апетит за растеж
Гладни ли сте? Индустрията за производство на храни в Тенеси показва апетит за растеж
Anonim

Научете как комбинацията от силна селскостопанска индустрия и силна привлекателност за производството на храни и напитки са дали на Тенеси глобална репутация като доставчик на храни.

Тенеси храна
Тенеси храна

Земеделието е в кръвта на Тенеси – и в неговата почва. Щатските ферми наброяват 76 000 и генерират близо 4 милиарда долара годишен доход. Надграждайки тези дълбоки фермерски корени, щатът се превърна в основен център за производство на храни и напитки, който продължава да расте. Национално известни производители на храни намират местоположението на щата, квалифицираната работна сила и правителствената подкрепа за силно желани за производството, присъединявайки се към местни компании, включително Jack Daniels, George Dickel, Bush Bros., производителят на закуски Little Debbie McKee Foods и Standard Candy, производителят на Goo Goo Клъстери.

Само през последните няколко години компании като Oberto Brands, Green Mountain Coffee Roasters, Mars Petcare и Unilever Best Foods поеха големи инвестиции и ангажименти за работа в Тенеси. Секторът на храните и напитките в щата е добавил повече от 4 000 нови работни места и 1,1 милиарда долара нови инвестиции през последните пет години и сега в сектора работят повече от 36 700 работници.

Завод за здравословни закуски в Кингспорт

Едно от най-новите попълнения е Pure Foods Inc., която завършва съоръжение в Кингспорт, което ще произвежда безглутенови закуски. Заводът с площ от 88 000 квадратни фута е разположен върху 35 акра и ще обслужва пазарите предимно в Северна Америка. Производителят на специални закуски във Ванкувър, Канада, прави инвестиция от 22 милиона долара и се надява в крайна сметка да създаде 273 нови работни места.

„Нашата визия да дадем на потребителите в Северна Америка по-здравословни варианти за закуска“, казва Джон Фростад, президент и главен изпълнителен директор на Pure Foods. „Радваме се на огромна подкрепа от общността на Kingsport, екипа за икономическо и общностно развитие на Тенеси и партньорството NETWORKS Sullivan.“

Компанията ще използва патентована технология за дехидратиране, за да направи закуските. Фростад казва, че централното местоположение за клиентите и достъпът до квалифицирана работна сила са били основните причини за решението да се намери Pure Foods в Кингспорт.

Две други международни марки храни също обявиха голяма експанзия в Среден Тенеси. General Mills ще инвестира 250 милиона долара, за да увеличи текущия си капацитет в съоръжението на компанията в Мърфрийзборо, създавайки 117 нови работни места. Maplehurst Bakeries ще инвестира $102.8 милиона за изграждане и оборудване на нова производствена база от 173 000 квадратни фута в Ливан, създаваща до 147 нови работни места.

Много хранителни компании в Тенеси са започнали като малки домашни фирми, които са процъфтявали в популярни хранителни марки. Сламките за сирене на леля Лизи, базирани в Мемфис, започнаха като популярна храна, приготвена от майката на Ан Рандалс, която беше известна като леля Лизи. „Сламките със сирене са нещо южно; популярни на приеми и партита и сега ги разпространяваме в гурме магазини и магазини в целия Юг“, казва Рандалс, която стартира онлайн бизнеса за търговия на едро и дребно през 1983 г. Рандалс казва, че нейната компания получава голяма промоционална подкрепа от Департамента на Тенеси Селско стопанство.

Много компании имат скромно начало

Allegro Fine Foods е водещ производител и дистрибутор на маринати и сосове за барбекю. Компанията започва като ресторант в Париж, Тенеси, но се фокусира само върху производството на маринати през 1979 г. Сега нейните продукти са във водещи бакалии в Съединените щати. Allegro има завод за производство и завод за дистрибуция в Париж, където се произвеждат продуктите му. „Разходите за труд са достъпни и имаме много трудолюбиви хора тук, в Западен Тенеси“, казва Джон Фукуа, президент на Allegro.

„С чудесното ни местоположение можем да стигнем до всяка точка на страната бързо и ефективно.“Fuqua казва, че правителството на Тенеси е подкрепяло Allegro както при създаването, така и при разрастването на компанията, включително чрез маркетингови програми като Pick Tennessee Products. Sweet Southern Spirit Cake & Candy Co. установява централа в Нашвил с голяма пекарна в Шелбивил. Компанията произвежда торти и хлебни изделия, които включват в рецептите спиртни напитки Тенеси. Неговите торти се продават в някои от най-добрите хотели и ресторанти на юг. Компанията произвежда 35 различни торти, всичките ръчно изработени.

Пейдж Джоунс, съсобственик на компанията, казва, че пекарната успешно е продавала продуктите си на места в региона и сега има планове да отвори магазини за десерти и кафе в Тенеси и Алабама в близост бъдеще.„Организации като Търговската камара на Нешвил и Департамента за икономическо и общностно развитие на Тенеси допринесоха много за популяризирането на нашия бизнес и това помогна за успеха ни,“казва Джоунс

Популярна тема