Три причини развлекателната индустрия на Тенеси да се развива отвъд музиката

Съдържание:

Три причини развлекателната индустрия на Тенеси да се развива отвъд музиката
Три причини развлекателната индустрия на Тенеси да се развива отвъд музиката
Anonim

Открийте как богатото музикално наследство в Нешвил и Мемфис е помогнало за създаването на разрастващ се клъстер от развлекателната индустрия в Тенеси.

Тенеси развлечения
Тенеси развлечения

От филми през телевизионни продукции до музика и нови медии, Тенеси създаде оживена развлекателна индустрия, която носи със себе си нови възможности за икономическо развитие. Клъстерът за развлечения в Тенеси включва 1253 заведения, работещи в гамата от филми и звукозаписи до излъчване, филмова продукция, производство на музикални инструменти, цифрови медии и музикално публикуване.

1. Талант, креативност, култура

Тенеси е на първо място сред щатите по заетост в музикалното издаване и на трето място по заетост в звукозаписното производство, звукозаписа, производството на музикални инструменти, интегрираното производство и разпространение на звукозаписи и музикални групи и артисти. От създаване на музика до филмова и телевизионна продукция, развлекателните фирми, които решат да инвестират в Тенеси, могат да се възползват от набор от конкурентни активи, включително:

  • Работна сила, управлявана от таланти: Техническите таланти са изобилни в целия щат. Няколко колежа и университета предлагат програми, специализирани в музикално и филмово образование, включително университета Белмонт, който има програма за изучаване на филми и медии и наскоро създаде първия колеж за развлечения и музикален бизнес в страната.
  • Творческа култура: Творчеството е широко разпространено в Тенеси. Нешвил, наскоро класиран сред най-добрите градове в страната за творческа жизненост, наема повече от 36 000 служители на Creative Class.
  • Вдъхновяващи пространства: буйният пасторален пейзаж на Тенеси от реки, ферми и открити земи осигурява идеални условия за създателите на филми, а неговите градски силуети и исторически места са осигурили фона за филми като The Firm, Hustle & Flow, Walk линията и Зелената миля.
  • Качество на живот: Наред с ниските разходи за живот, липсата на държавен данък върху доходите и жилищата на достъпни цени, Тенеси е известен със своите водещи здравни и образователни центрове и богатството си от изкуство, култура и развлечения.

2. Дълбоки корени

Богатото музикално наследство в Нешвил, Мемфис и на други места в Тенеси помогна за оформянето на оживения развлекателен клъстер на щата. Известен от десетилетия като Музикален град в САЩ, Нешвил се превърна от ранен център на кънтри музиката в глобална развлекателна централа, изпреварвайки Ню Йорк, Лос Анджелис и всички други градове в САЩ по концентрация на музикалната индустрия. Музикални издателски гиганти като Sony, Universal и други поддържат силно присъствие в града, заедно с бързо развиващи се независими лейбъли като Big Machine, Third Man Records и други.

Бързият възход на музикалната и развлекателната индустрия в Нешвил, която поддържа 56 000 работни места, генерира 3 милиарда долара приходи и допринася за икономическо въздействие от 10 милиарда долара в целия регион, накара икономиста Ричард Флорида да обяви Нешвил за „Силиконовата долина на музикалния бизнес.“Производители на инструменти от световна класа населяват щата, като работят приблизително 1000 души. Сред тях: Gallagher Guitar, Muncy Guitars, Guitar Mill и международно признатата Gibson Brands, която базира своята корпорация в Нешвил и има производствени мощности в Нешвил и Мемфис.

3. Светлини, камера, Тенеси

Тенеси също се издига във филмовата и телевизионна продукция. Филмовата и видео индустрията, която включва производство, постпродукция, разпространение и изложба, наброява повече от 300 предприятия, които наемат близо 5900 работници в цялата страна. Regal Entertainment Group, най-големият изложител на филми в нацията, поддържа своята национална централа в Ноксвил, където има корпоративен персонал от 350 души. Scripps Networks Interactive, водещ доставчик на излъчвано и цифрово базирано лайфстайл съдържание, също е базиран в Ноксвил, където произвежда популярни кабелни канали като Food Network, Travel Channel, HGTV и др. MTV Networks, собственост на Viacom, продължава да разширява присъствието си в Нешвил, където излъчва канала на Country Music Television (CMT) до повече от 92 милиона домове. Viacom намери съоръжение за споделени услуги в окръг Уилямсън през 2011 г., за да подкрепи финансовата група на компанията. Нешвил служи като фон и място за заснемане на телевизионния сериал на ABC в най-гледаното време, Нешвил, подновен за третия си сезон през 2014 г.

Разпространителите на филми и видео също процъфтяват в целия щат. Примерите включват Word Entertainment, компания на Warner/Curb, която се занимава с публикуване, мърчандайзинг, резервации и онлайн инициативи за съвременни християнски артисти, и Affirm Films, подразделение на Sony Pictures Entertainment, което продуцира филми, предназначени да повдигат и насърчават. Друг водещ медиен дистрибутор е базираната в La Vergne Ingram Entertainment Holdings Inc., която през 2013 г. разпространи 85 милиона единици DVD, Blu-Ray и софтуер за видео игри на търговци на дребно в цялата страна. Развлекателната индустрия на Тенеси поддържа хиляди работни места и допринася с милиарди долари за икономиката, а с очаквания рекорден растеж в секторите на киното и звукозаписа през следващите няколко години светлината на прожекторите е на път да стане още по-ярка за Доброволната държава.

Популярна тема