Бизнес предимства в окръг Джаспър-Уокър, Алабама

Съдържание:

Бизнес предимства в окръг Джаспър-Уокър, Алабама
Бизнес предимства в окръг Джаспър-Уокър, Алабама
Anonim

Предимствата са изобилни за правене на бизнес тук

Индустриалният парк Том Бевил в Джаспър, Алабама
Индустриалният парк Том Бевил в Джаспър, Алабама

Добре дошли, I-22. Коридорът Interstate 22, който свързва Бирмингам и Мемфис, най-накрая беше завършен през 2016 г., като окръг Джаспър-Уокър се радваше на видно място на много натоварената магистрала. I-22 ще осигури още по-силен икономически растеж в окръг Джаспър-Уокър, като по този начин добави към следните предимства, които вече допринасят за успеха в местната бизнес общност:

Управление за развитие на окръг Уокър

Органът за развитие на окръг Уокър служи като маркетингова ръка и основна точка за контакт за всички дейности за икономическо и индустриално развитие в окръг Уокър. Представители на властите разговарят с компании, които искат да локализират или разширят дейността си в региона, и работят в тясно сътрудничество с Индустриалния съвет на Jasper, който разработва индустриални паркове, обекти и сгради. WCDA също така координира програми и инициативи с държавни и регионални съюзници за развитие, за да подпомогне напредъка на проектите.

Индустриален парк Bevill

През 2005 г. индустриалният парк Bevill се състоеше само от огромна площ и две празни специални сгради, но днес паркът е напълно пълен с 15 различни компании, които правят бизнес на мястото между I-22 и магистрала 78. Компании радващи се на успех в Bevill включват DAPA Products, Fontaine Engineered Products и Nitto Denko. В резултат на пълния си капацитет, индустриален парк Джаспър с площ от 400 акра отвори врати, за да привлече повече търговски и промишлени наематели, а Yorozu Automotive Alabama вече строи завод за сглобяване, за да започне да прави бизнес там от средата на 2017 г.

Историческият център на Джаспър

Централният район претърпя значително съживяване през последните години, с подобрения на много от историческите сгради благодарение до голяма степен на добре организираната бизнес асоциация Downtown Jasper. Разнообразие от нови ресторанти бяха отворени заедно с местни магазини за търговия на дребно и има увеличена активност след работно време, за да се съобрази с трафика през работния ден. Успешните заведения в центъра на Джаспър включват Andrew Posey & Son Hardware, Bernard’s Store for Men, Girlie Things Boutique и The Very Idea.

Основни работодатели в производството

Производството все още е важен икономически сектор в окръг Джаспър-Уокър, с хиляди жители на района, заети в индустрията. Основните производствени и индустриални работодатели включват Alabama Molding and Cabinet, Alabama Power Co., BAE Systems, Drummond Co., Fontaine Trailer, HTNA, Jasper Lumber, Marigold Works, Nitto Denko и Wilson Machine & Welding.

Популярна тема