11 причини защо Чикаго е невероятно място за живеене

Съдържание:

11 причини защо Чикаго е невероятно място за живеене
11 причини защо Чикаго е невероятно място за живеене
Anonim

Ето няколко причини, поради които Вторият град може да бъде вашият град

Чикаго
Чикаго

Можете да посетите Чикаго заради музейния кампус, сред атракциите на изкуството, морския живот и костите на T-Rex. Може да посетите, за да хванете концерт в проектирания от Франк Гери павилион в Millennium Park. Може да посетите, за да видите три щата наведнъж от сградата Willis Tower или John Hancock. Или може да посетите заради кулинарния удар на ресторанти със звезди Мишлен като Alinea и щандове за хот-дог, където единствените звезди са кифличките с маково семе. Ще останете поради всички тези причини и много повече.

1. Лесно е да влезете и да се придвижвате

Чикаго стана известно през 1800 г. като транзитен център с пресичащи се железопътни линии и достъп до Големите езера. Сега той може да се похвали с две големи летища с директни полети до и от почти навсякъде, обществен транспорт, обиколки с тролейбуси, велосипеди Divvy, услуги за споделено пътуване, таксита и др. Има дори водно такси по река Чикаго. Независимо дали сте наоколо за уикенда или пътувате до работното място във вторник, има опция за вас.

2. Има голямо водно тяло

Разбира се, това не е океан, но ако има вълни и не можете да видите през него, каква е разликата всъщност? Това не е риторичен въпрос. Разликата е, че в Чикаго няма урагани и плувците няма да бъдат изядени от акула или ужилени от медуза. Вместо това има километри страхотни плажове, епични изгреви, разходки с лодка и много други неща, на които да се насладите.

3. Има по-малко водно тяло

Река Чикаго може да е най-известна с това, че се боядисва в зелено всеки ден на Свети Патрик или с това, че курсът й се обръща, така че да се влива в река Мисисипи вместо в езерото. Но също така предлага сензационни гледки към сградите в центъра, които се виждат най-добре от обиколките с лодка на Chicago Architecture Foundation, както и непрекъснато разширяваща се речна алея по бреговете, която е осеяна с изскачащи ресторанти през топлите месеци.

4. Чикаго има изкуство

Институтът по изкуствата в Чикаго и Музеят за съвременно изкуство разполагат с колекции от световна класа. Но изкуството е навсякъде, от Културния център и скулптури в парковете като „бобът“в Millennium Park до дори самите сгради, проектирани от кой е кой от водещите архитекти.

5. Chicago’s got smarts

Районът на Чикаго е дом на два университета от световна класа: Северозападния университет в съседния Еванстън и Чикагския университет в квартал Хайд Парк в южната част на града. Освен това има множество колежи и университети, центрирани в самия център, което го прави един от най-големите колежански градове в рамките на града.

6. Това е страхотно място да похарчите парите си

Прочутият търговски район Мичиган Авеню в Чикаго привлича както туристи, така и жители, въпреки че е предимно луксозен с добре представени големи национални луксозни марки. Магазинът American Girl е още едно задължително посещение за малките момичета сред нас. За бутиково пазаруване се отправете към кварталите като по-алтернативния Wicker Park или луксозните магазини в Lincoln Park.

7. Храна за всеки

Градът има както стил пица, така и стил хотдог, които носят неговото име, а качествената нездравословна храна е само началото. Чикаго също е дом на някои от най-високо оценените ресторанти в света и известни готвачи като Рик Бейлес и Грант Ачац. Експлодиращата кулинарна култура помогна да примами церемонията по награждаването на фондация „Джеймс Биърд“далеч от традиционния й дом в Ню Йорк.

8. Da Bears

…и Булс, Къбс, Уайт Сокс, Блекхоукс, Файър, Дивите котки, Сините демони и Скай. Победителите и любимите губещи изобилстват в спортовете в Чикаго. Но с места като Wrigley Field и Soldier Field, понякога просто да сте там е цялото изживяване, от което се нуждаете.

9. Сезони

Чикаго може да е брутално през зимата, но лятото, пролетта и есента компенсират това. Със затоплянето е удивително колко бързо се променя настроението в града: късите панталони и сандалите се появяват, отстъпвайки място на леките якета през есента, докато хората преминават към бране на тикви и пиене на сайдер.

10. Окръжни панаири

В толкова голям град като Чикаго е лесно да забравите колко близо е страната. За щастие, пълният летен календар на окръжните панаири напомня на индустриалната централа за нейните по-аграрни корени с прасета със синя панделка, фунийки, състезания с трактори и работи.

11. Предградия

Не искате да живеете в самия град? Няма проблем. По-старите предградия като Oak Park и Evanston дават усещане като град, но с усещане за по-малък град. North Shore предлага имения край езерото и национално класирани училища. Предградията в нов стил като Нейпървил, Аурора и Гленвю ще ви осигурят малко повече къща и двор със задънени улици и големи магазини на дребно. Какъвто и вкус на предградие да харесвате, ще откриете, че той звъни в Чикаго и вероятно само на едно пътуване с влак от центъра.

Популярна тема