8 неща за правене в Уако, Тексас

Съдържание:

8 неща за правене в Уако, Тексас
8 неща за правене в Уако, Тексас
Anonim

Waco преживя ревитализация, с повече за правене и разглеждане от всякога.

Неща за правене в Waco TX
Неща за правене в Waco TX

Разположен по поречието на красивата река Бразос, сгушен между Далас и Остин, Уако, Тексас, е в сърцето на щата Lone Star. Уако е дом на д-р Пепър, университета Бейлър, национален паметник и две от най-големите звезди на HGTV, местните предприемачи Чип и Джоана Гейнс. Благодарение на тези фиксиращи горни части, Waco преживя скорошно съживяване, привличайки повече посетители от всякога. Двойката помогна на пазара на недвижими имоти на Waco да скочи. И така, ако посещавате Waco, какво трябва да направите? Вижте по-долу кратък списък от атракции и дейности в големия град Уако.

Пазаруване и обяд в Magnolia Silos

Ако сте фен на Fixer Upper на HGTV и сте гладни, Magnolia Silos е идеалното място за вас. Този повече от 50-годишен изоставен хамбар и силози за зърно наскоро бяха превърнати в мека за пазаруване на домашен декор, допълнена със собствен парк за камиони за храна с до 10 различни камиона за храна, които продават екстри през следобеда. Това е едно от най-добрите места за пазаруване в Уейко.

Разгледайте кампуса на университета Baylor

Основан през 1845 г., Baylor е най-старият действащ университет в щата Тексас, който може да се похвали с повече от 15 000 студенти от 89 страни. Известен с леката си атлетика от първа дивизия, кампусът от 1000 акра е разположен по протежение на красивата река Бразос.

Обиколка из националния паметник на мамута Уако

Официално установен като национален паметник през 2015 г., този парк представлява единственото регистрирано откритие на колумбийски мамути в нацията. Разгледайте участък от над 100 акра гориста паркова площ покрай река Боске, където можете да видите разнообразие от открити вкаменелости, включително женски мамути, бик мамут и камила, живяла преди 67 000 години.

Кажете здравей на Чипа от HGTV и Джоана Гейнс

Чип и Джоана Гейнс излязоха на сцената на HGTV през 2014 г., купувайки и ремонтирайки запуснати и запуснати къщи в Уейко. Шоуто им Fixer Upper се превърна в ярък хит и постави голямо внимание върху града и околните предградия на Уако. Не пропускайте да разгледате многото начинания на Чип и Джоана в Уако, включително Magnolia Market, Magnolia Silos и, ако сте на пазара за дом, Magnolia Homes. Може просто да видите случайно двойката. Стискам палци!

Посетете музея на д-р Пепър

Waco е дом на уникалната сода, известна като Dr. Pepper. Млад фармацевт на име д-р Чарлз Алдертън създава напитката през 1885 г., което я прави най-старата голяма безалкохолна напитка в Америка. Музеят, разположен в 100-годишно предприятие за бутилиране и производство, включва безброй експонати, посветени на историята на безалкохолните напитки. Отбийте се по време на Happy Hour и се насладете на персонализирания фонтан със сода.

Меандър през фермерския пазар в центъра на Уако

Да се наслаждаваш на фермерски пазар през февруари е предимство на живота в Уейко. Фермерският пазар в центъра на Waco е отворен целогодишно във вторник и събота. Той може да се похвали с разнообразие от селскостопански и занаятчийски продавачи, които идват от радиус от 150 мили от Уейко.

Плуване по река Бразос

Река Бразос, най-дългата река в Тексас, тече точно през Уако. Можете да се насладите на реката по много начини; независимо дали става дума за риболов на сом, разглеждане на гледки с каяк или скачане на яхтата на Waco River Charters за залез, пълнолуние или дневен круиз.

Разгледайте Спортната зала на славата на Тексас

Ако сте любител на спорта, ще харесате Спортната зала на славата на Тексас. Тази атракция с площ от 35 000 квадратни фута осигурява интерактивна обиколка на атлетиката в Тексас и осветява повече от 300 спортни легенди в Тексас.

Популярна тема