Окръг Вашингтон, Вирджиния е най-добрата дестинация за пенсиониране

Съдържание:

Окръг Вашингтон, Вирджиния е най-добрата дестинация за пенсиониране
Окръг Вашингтон, Вирджиния е най-добрата дестинация за пенсиониране
Anonim

Окръгът привлича възрастни хора от цяла САЩ

Народната художничка Нанси Джонсън рисува картина в студиото си в Arts Depot в Абингдън, Вирджиния
Народната художничка Нанси Джонсън рисува картина в студиото си в Arts Depot в Абингдън, Вирджиния

Пенсионерите, които търсят идеалното си място, често го намират в окръг Вашингтон, благодарение на многото удобства на общността, насочени към по-възрастните хора. С достъпни възможности за образование, предназначени за зрели учащи, висококачествени здравни услуги и първокласни жилищни заведения за подпомагане, окръгът задържа своите пенсионери, като същевременно привлича тълпи преместващи се пенсионери.

„Не съм израснал в окръг Вашингтон, но смятам да се пенсионирам тук“, казва Дейвид Матлок, изпълнителен директор на Центъра за висше образование в Югозападна Вирджиния в Абингдън.„Първо бях привлечен тук заради красотата на района, а аз и жена ми избрахме да останем заради хората. Тук има много силно чувство за семейство и взаимоотношенията са важни в тази общност. Много хора се пенсионират тук – хора от цял свят – и те носят такова богатство на нашия град.“

Център за висше образование в Югозападна Вирджиния Колеж за възрастни хора

Ученето никога не трябва да свършва в окръг Вашингтон. Чрез Колежа за по-възрастни хора към SVHEC, студенти на 50 и повече години могат да вземат неограничен брой некредитни курсове за $40 всеки семестър. Студентите могат да избират от повече от 40 класа на семестър, с опции като История на индианците, Успешно остаряване, Генеалогия и Изгубеното изкуство на готвенето. Занятията се провеждат във вторник, сряда и четвъртък и всички курсове се преподават от доброволци от общността.

„С напредването на възрастта искате да поддържате ума си остър и един от начините да го направите е като научавате нови неща,” казва Матлок.

COA също така предлага социални компоненти, давайки на своите повече от 350 студенти възможности да се смесват. В 9 часа сутринта, един час преди началото на часовете всеки ден, учениците могат да присъстват на COA Coffee, което включва безплатно кафе и поставя началото на учениците да създават нови връзки. В допълнение, студентите могат да участват в ежемесечни излети извън кампуса като кино и боулинг, а специалните класове, предлагани всеки семестър, се срещат само веднъж и често включват еднодневни екскурзии до дестинации като ресторанти, винарни, музеи и театри.

„Съпругата ми и аз винаги сме се интересували от продължаване на образованието си, затова се записахме за курсове в COA и това беше много полезно изживяване“, казва Уейн Милър, който се премести в окръг Вашингтон със съпругата си Шарън, след като се пенсионира преди 10 години. „Много от инструкторите са пенсионирани професори и професионалисти и те наистина имат какво да предложат.“

Възможности за здравеопазване и подпомаган живот

Силният сектор на здравеопазването на окръг Вашингтон също го прави предпочитано място за пенсиониране, тъй като възрастните хора искат да гарантират, че имат достъп до висококачествени услуги и квалифицирани болногледачи в грижите за възрастните хора. За да се гарантира, че районът поддържа квалифицирана работна сила за персонала на своите здравни заведения, има много забележителни програми за здравни грижи.

Например, SVHEC си партнира с университета Кинг в Бристол, Тенеси, за да предложи двугодишна програма за практикуващи семейни медицински сестри, която също е част от магистърската програма на SVHEC по медицински сестри. Освен това двете институции обединиха усилията си, за да осигурят бакалавърска програма по медицински сестри в SVHEC.

„Повечето от тези медицински сестри са жители на нашата общност и планират да останат да работят тук, след като завършат програмите,” казва Матлок.

SVHEC също си партнира с Virginia Commonwe alth University, базиран в Ричмънд, Вирджиния., за да предложи двугодишна сертифицирана програма за регистрирани медицински сестри анестезиологи – програмата №1 на CRNA в САЩ – както и програма за бакалавърска степен по клинични лабораторни науки.

Окръжните заведения за подпомагане на живеенето, включително общността за възрастни хора в English Meadows и общността за подпомагане на живот на Commonwe alth в Abingdon, се грижат и за пенсионерите. Докато Commonwe alth разполага със студиа, English Meadows предлага жилищни пространства с една и две спални, като и двете съоръжения предлагат ежедневни дейности като уроци по упражнения, игри на бинго и гледане на филми.

„Майка ми казва, че всичко, което прави, е да купонясва в English Meadows“, казва Сузи Бъкнър, която премести 89-годишната си майка, жителка на Абингдън от 1954 г., в съоръжението през юни 2015 г. „ Те организират празнични партита, социални срещи всеки ден и играят игри; винаги има какво да правят за тези, които искат да се присъединят.“

Популярна тема