Castle Rock, CO Chamber се фокусира върху панаири за работа, уелнес и други

Съдържание:

Castle Rock, CO Chamber се фокусира върху панаири за работа, уелнес и други
Castle Rock, CO Chamber се фокусира върху панаири за работа, уелнес и други
Anonim

Камарата подкрепя програмите за стимулиране на икономиката за 2016 г.

Образ
Образ

Пам Ридлър живее в Касъл Рок от края на 90-те години, когато населението е било 18 000 жители. Днес населението е около 60 000, а градските власти прогнозират, че този брой ще достигне 100 000 някъде в бъдеще.

В резултат на този растеж повече индустрии, ресторанти и магазини за търговия на дребно се преместват в общността, за да отговорят на нуждите на жителите.

„Например, в момента се строи голям търговски обект, наречен Promenade at Castle Rock, и няколко ИТ компании се установиха тук през последните няколко години“, казва Ридлър, президент/главен изпълнителен директор на Castle Rock Търговска камара.„Също така голяма част от нашата заетост е съсредоточена в сектора на здравеопазването, благодарение на две болници и други медицински заведения.“

Ridler посочва, че с продължаващия растеж идва необходимостта от запълване на свободни работни места и няколко местни бизнес лидери казаха на камарата, че имат нужда от добри хора сега и в обозримо бъдеще, за да заемат множество кариерни позиции.

„Следователно ключова инициатива за камарата през 2016 г. е търсенето на начини за подпомагане на работодателите с техните нужди от наемане“, казва тя. „Ние всъщност стартирахме няколко програми през 2015 г., които постигнаха добри резултати.“

Много сектори се нуждаят от повече служители

Една успешна програма е панаирът на труда в окръг Дъглас, който дебютира през 2016 г. Камарата очакваше 10-12 компании да участват в това встъпително събитие, но Ridler беше приятно изненадан, когато 46 компании взеха участие. Всъщност няколко от компаниите предложиха работни позиции на някои от присъстващите кандидати и камарата планира да бъде домакин на друг трудов панаир през есента.

„Друга голяма инициатива на камарата през 2016 г. е създаването на програма за уелнес на работното място в партньорство с CO He alth Links, която създава шампиони в малкия бизнес за здраве и уелнес“, казва Ридлър. „Нашият фокус е върху благосъстоянието и безопасността на нашите работници, което се превръща в здравословна крайна сметка за местния ни бизнес. Да можем да привлечем и задържим най-добрите работници в нашата общност определено е нашата цел.“

Ридлър казва, че секторите на местната икономика, нуждаещи се от повече служители в наши дни, включват строителство, здравеопазване, хотелиерство, услуги за пенсиониране и технологии.

„Компаниите търсят служители, които имат различни набори от умения, включително компютърни умения, умения за общуване и обслужване на клиенти“, казва тя. „Нарастващото население на Касъл Рок означава, че ще продължи да има много отлични възможности за работа за хора, които искат да печелят добре и да се радват на страхотно качество на живот в нашата красива общност.”

Популярна тема