Най-бързо развиващите се пазари за необвързани в САЩ (инфографика)

Най-бързо развиващите се пазари за необвързани в САЩ (инфографика)
Най-бързо развиващите се пазари за необвързани в САЩ (инфографика)
Anonim

Бъдете в крак на сцената за необвързани в страната

Самотен анимационен гълъб носи роза през син екран под думите „Най-бързо развиващи се пазари за необвързани“между саксии
Самотен анимационен гълъб носи роза през син екран под думите „Най-бързо развиващи се пазари за необвързани“между саксии

Вероятно има две причини, поради които гледате статия за градски райони с най-бързо нарастващо население от единични жители. Това предполага, че не сте демограф. Или сте несемейни и толкова отчаяно търсите среща, че бихте помислили да се преместите в нов град, или имате връзка, но оставате любопитни какво правят всички тези необвързани хора.

И в двата случая ни е добре. Ние не сме тук, за да съдим.

Нашите констатации се базират изцяло на данни, просто измервайки колко бързо и колко голямо е нараснало неомъженото население на града. И не, не броихме децата. Придържахме се към средната възраст за сключване на брак от 27,5 години и разгледахме жителите на възраст между 20 и 34 години. Ето как преброяването в САЩ я разбива.

Докато Топ 10 на най-добрите градове за несемейни се фокусира върху местата, предлагащи най-висока концентрация на необвързани в градовете, където жителите използват сайтове за запознанства и посещават художествени галерии, барове и танцуват повече от средния американец, най-бързо растящият markets for singles разглежда чисто градските райони, където процентът на самотните жители е нараснал най-много между 2005 и 2013 г. Инфографиката по-долу показва къде се намират тези градове и колко бързо е нараснала тази демография.

Салинас, Калифорния, има 38% увеличение на необвързаните на възраст между 20 и 34 години, най-голямото увеличение в страната, според нашия анализ. Разположен на юг от Санта Круз, Салинас закотвя регион, известен със селското стопанство. Той включва една от най-високите концентрации на жители без документи, което може да е една от причините за обяснение на увеличението. Но попитахме лидерите на общността в няколко града дали могат да обяснят защо тяхното население от самотни жители се е увеличило толкова драматично. Те можеха само да предполагат.

Вземете например Спартанбърг, Южна Каролина, където броят на самотните жители на възраст от 20 до 34 години е нараснал от 55 процента през 2005 г. до повече от 77 процента през 2013 г.

„Може просто хората да изберат да не се женят“, казва Пати Бок, директор по икономическото развитие на Спартанбург. „От 2009 г. забелязах силен фокус върху нашия център и райони в близост до центъра. Със сигурност забелязах много повече необвързани хора да се преместват в тези райони. Мисля, че това е така, защото в наши дни има привличане към центровете. Хората се насочват към по-градски среди."

Има смисъл, нали?

Така че, докато можем само да спекулираме защо тези градове имат най-бързо растящите сегменти на необвързаните, това е отправна точка. Разгледайте инфографиката и вижте какво можете да съберете. Включихме и други данни за необвързаните, включително как се е повишила средната възраст за сключване на брак.

Популярна тема